Dorn werveltherapie en Breuss massage

Ruim de helft van de bevolking heeft (wel eens) rugklachten. Ook kinderen krijgen op steeds jongere leeftijd rugklachten. Vaak worden medicijnen gegeven tegen de pijn, maar aan de oplossing van de klachten wordt niet gewerkt. Toch zijn veel rugproblemen met eenvoudige handgerepen en oefeningen te verhelpen.
In mijn praktijk werk ik onder meer met de Dornmethode. Dit is een zachte werveltherapie. De Dornmethode is eenvoudig en doeltreffend. Tijdens de behandeling worden geen medicijnen, injecties of instrumenten gebuikt. Bij de Dornmethode worden steeds alle wervels en gewrichten onderzocht en zonodig gecorrigeerd. Deze correctie vindt plaats tijdens het uitvoeren van een bepaalde beweging door mij. Door deze speciale beweging worden de spieren voor de gek gehouden en kunnen de spieren de correctie niet tegenwerken. Met deze methode kan het zelfs zo zijn dat na jaren klachten te hebben gehad, u na de behandeling pijnvrij bent.

De Dorntherapie kan veel betekenen bij:

Beenlengteverschil
Bekkeninstabiliteit
Bekkenscheefstand
Blaasontsteking
Heupklachten
Kyfose (achterwaartse kromming wervelkolom)
Lordose (voorwaartse kromming wervelkolom)
Hoofdpijn/migraine
Schouder, rug- en voetklachten
Scoliose (zijdelingse kromming wervelkolom)
Diverse andere klachten aan het bewegingsapparaat en de interne organen.

Na de behandeling krijgt u nog een Breuss massage van mij. Ik werk met Sint Janskruidolie. Deze massage richt zich op het soepelhouden van de wervelkolom en de tussenwervels.

Deze behandeling is zeker ook geschikt voor kinderen.

Wilt u weten of deze behandeling iets voor u is? Of wilt u meer informatie? Neem gerust contact met mij op.