Etherische olie
Bij het geven van antistress en intuïtieve massage wordt gebruik gemaakt van etherische oliën op amandel en jojoba basis.
Elke olie heeft specifieke eigenschappen.

Eucalyptus
Keel-, neusklachten, verkoudheid, griep, spierpijn, hoofdpijn, stress

Ylang-Ylang
Slapeloosheid, nerveuze spanningen, stress, depressies, hoge bloeddruk.

Ylang-ylang (bloem der bloemen), dankt haar naam aan de sterke exotische geur. 
De Ylang-ylang-boom is een tot 20 meter hoge tropische boom. Madagascar en de Comoren zijn de voornaamste producenten van de olie.
De etherische olie is vooral bekend vanwege de emotionele effecten, zoals het verdrijven van angst voor lichamelijke en/of geestelijke bindingen en het bevorderen van het zelfvertrouwen.

De exotische geur is tevens een goed middel tegen onder andere slapeloosheid, nerveuze spanningen, stress en depressies.
Ylang Ylang wordt tevens met positieve effecten ingezet bij de geïrriteerde- en vette huid, acne, insectenbeten en algemene huidverzorging, met verzachtende en hydraterende (vochtinbrengende) effecten op de huid; bij hoge bloeddruk, te snelle ademhaling, hartkloppingen en tachycardie (snelle hartwerking, meer dan 100 contracties per minuut)

Lavendel
Zeer ontspannende werking, migraine, angsten

Lavendel is kalmerend, verzachtend, helpt bij depressiviteit en brengt emoties in evenwicht.
Lavendelolie is waardevol bij de behandeling van alle soorten verwondingen.

De olie wordt verkregen door waterdampdistillatie van de verse bloemtoppen of van de gehele plant onder lage druk. Hij is kleurloos tot lichtgeel met een zoete, bloemige kruidige geur en een houtachtige ondertoon.
Het is een krachtig energetisch tonicum, dat over het algemeen een goed gevoel geeft

Lavendel heeft een brede werking en is onder meer te gebruiken bij: abcessen, acne, allergieën, aambeien, blauwe plekken, brandwonden, dermatitis, eczeem, hoofdroos, insectensteken, luizen, oorpijn, ontstekingen, psoriasis, puistjes, ringworm, scabies, steenpuisten, wonden, zonnebrand, zweren, zwemmerseczeem, lumbago, spierpijn, reuma, verstuikingen, verrekkingen, astma, bronchitis, keelinfecties, kinkhoest, laryngitis, slechte adem, slijmvliesontsteking, buikkramp, braakneigingen, dyspepsie, flatulentie, kolieken, misselijkheid, blaasontsteking, dysmenorroe, witte vloed, depressiviteit, hoofdpijn, hypertensie, migraine, nervositeit, sciatica, shock, slapeloosheid, stress, vertigo, griep, verkoudheid, winterhanden, vermoeide voeten en wintervoeten.

Salie
Spijsvertering, menstruatie stoornissen, menopauze

Stoomdistillatie van de bloemen en bladeren levert een kleurloze tot lichtgele olie met een krachtig aroma. De olie vertoont overeenkomsten met vrouwelijke hormonen. 
Ook voor het verlichten van spier- en gewrichtspijn wordt de olie veelvuldig gebruikt. 
Vaak kan de werking van een etherische olie worden versterkt door deze te combineren met andere etherische oliën. Salie wordt vaak samen met Tijm gecombineerd.

Sabai Olie
Jasmijn en Lotusbloem met boomolie, rustgevend, droge huid

Veel gebruikers hebben de verzorgende werking van Sabai Olie al ondervonden bij diverse huidaandoeningen, zoals eczeem, psorias en netelroos. Sabai Allie dringt door tot in de onderhuid. Door deze diepe werking zal na regelmatig gebruik 99% van de klachten zoals jeuk en schilfers verdwenen zijn. Zelfs voor de gevoelige kinder- en babyhuidjes is Sabai Olie zeer geschikt. Het is een 100% natuurlijke olie.

Uitermate geschikt voor de droge huid. Vooral na bad, zon of zonnebank..

Het product is gemaakt van verzorgende olie met toegevoegd extracten van lotusbloemen en jasmijn. De balsem is zacht als satijn. Sabai olie is ook te koop in mijn praktijk, of te bestellen per email.

Rozemarijn
Stress gerelateerde kwalen, hoofdpijn, reuma, moeheid, spierpijn

Heeft invloed op een zwakke spijsvertering, een opgeblazen gevoel, neuralgische pijnen en bezit het vermogen de bloedsomloop te stimuleren. Dit wordt veroorzaakt omdat het een bloedstuwende werking heeft en de weefsels verwijdt die er mee behandeld worden. Het heeft een opwekkende invloed op oudere mensen.

De olie wordt verkregen door waterdamp destillatie van de verse bloeiende toppen. De olie is kleurloos tot lichtgeel en heeft een sterke, kruidige, balsemachtige geur. Een mindere kwaliteit wordt in Spanje uit de gehele plant gedestilleerd. Deze olie heeft een sterke kamferachtige geur.
Het is een natuurlijk anti-oxidant. Rozemarijn is ook heerlijk voor gebruik in de sauna.

Rozemarijn is te gebruiken bij o.a. acne, eczeem, hoofdroos, vet haar, haaruitval, luizen, constipatie, vermoeide spieren, geestelijke vermoeidheid, lage bloeddruk, aderverkalking, hartkloppingen, griep, infecties, verkoudheid, zenuwpijn, darminfecties, duizeligheid, suikerziekte, pijnlijke menstruatie, migraine, spierpijn, jicht, verstuikingen, hoesten, verkoudheid, vermoeidheid, gewrichtspijn, stress, koude handen en voeten, spit.
Vaak kan de werking van een etherische olie worden versterkt door deze te combineren met andere etherische oliën.

Tea Tree
Huidvlekken, kiespijn, griep, verkoudheid

Deze etherische olie is ontsmettend, krampstillend, pijnstillend, schimmelwerend, schimmeldodend, stimulerend, zweetuitdrijvend, pusoplossend, bacteriedodend, insectenwerend: voorkomt de vorming van lelijk littekenweefsel. Neutraliseert het gif van de meeste kleine insecten. Tea Tree olie heeft een enigszins verdovende, dus pijnstillende werking, die vooral tot uiting komt bij behandeling van snij-, schaaf- en brandwonden. De antiseptische werking is twaalf maal sterker dan die van Fenol, een chemisch desinfectans, dat algemeen wordt gebruikt. Werkt zeer effectief tegen bacteriën, schimmels en virussen. Ook stimuleert de olie het eigen afweersysteem.

Mandarijn
Kalmerend, zorgt voor helderheid, zwaarlijvigheid, huidproblemen

Rozenhout
Hoest, stimulatie van het immuunsysteem, spanning, stress

Aloë Vera
Wordt breed ingezet zowel bij de jongere huid als de vermoeide en gestresste huid.